Este un forum in care vei gasi toate informatiile necasare despre telenovele, seriale si nu numai.


  MANDRIE SI PREJUDECATA

  Distribuiţi
  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  MANDRIE SI PREJUDECATA

  Mesaj  dojin7777 la data de Mar Mar 10, 2015 2:46 pm

  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Lun Aug 24, 2015 5:49 am

  Ecranizare 2007
  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Lun Aug 24, 2015 6:23 am

  Lumea glorioasă a lui Jane Austen este readusă pe marele ecran, cu tot romantismul, spiritul şi forţa emoţională specifică, în Pride & Prejudice (Mândrie şi prejudecată).

  Păstrând locaţia şi perioada mult îndrăgitului roman şi filmată în intregime în locaţii din Marea Britanie, aceasta este prima versiune pentru cinema a filmului în 65 de ani.

  Povestea clasică cu dragoste şi neînţelegeri este plasată în Anglia sfârşitului secolului 18. Cele cinci surori Bennet – Elizabeth, sau Lizzie (Keira Knightley), Jane (Rosamund Pike), Lydia (Jena Malone), Mary (Talulah Riley) şi Kitty (Carey Mulligan) – au fost crescute sub strictă îngrijire a mamei lor (Brenda Blethyn) care se concentrează doar asupra găsirii unor soţi fiicelor ei care să le asigure din punct de vedere financiar o stabilitate. Însă, inteligenţa şi curajoasa Elizabeth se străduieşte să-şi trăiască viaţă într-o perspectivă mai largă, încurajată fiind de tatăl bolnav (Donald Sutherland).

  Când bogatul celibatar Dl. Bingley (Simon Woods) îşi stabileşte reşedinţa într-un conac din apropiere, familia Bennet începe să abuzeze de acesta. În cercul de prieteni ai bărbatului veniţi din Londra şi fluxul de tineri ofiţeri militari veniţi în zonă, cu siguranţă vor exista pretendenţi pentru surorile Bennet. Cea mai mare dintre surori, Jane, senină şi frumoasă, pare să-i fi cucerit inima domnului Bingley. Lizzie face cunoştinţă cu Dl. Darcy (Matthew Macfadyen), un bărbat arătos dar şi – aşa cum pare a fi – snob, şi astfel începe o bătălie a sexelor.

  Întâlnirile lor devin frecvente şi însufleţite, dar departe de a fi încurajatoare. Lizzie simte însă că nu poate accepta cererea în căsătorie a unui verişor îndepărtat, Dl. Collins (Tom Hollander), şi – susţinută de tatăl ei – îşi şochează mama şi pe Dl. Collins refuzând cererea acestuia. Cand Dl. Bingley pleacă pe neaşteptate la Londra, devastând lumea lui Jane, Lizzie îl învinovăţeşte pe Dl. Darcy pentru suferinţa acesteia. Dar, criza prin care trece sora mai mică Lydia îi deschide ochii lui Lizzie asupra adevăratei naturi a relaţiei ei cu Dl. Darcy.

  Multitudinea de sentimente ce decurg din toate acestea nu lasă pe nimeni neschimbat şi inspiră familia Bennet şi pe toţi ceilalţi să-şi reafirme concepţiile despre ce contează mai mult în viaţă.
  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Lun Aug 24, 2015 6:33 am


  Mr. Robot (2015) Serial TV – Sezonul 01
  Posted: 23 Aug 2015 01:48 AM PDT
  This image has no alt text

  Elliot e un geniu al computerului care lucrează pentru o agenţie de securitate a informaţiilor, iar în timpul liber îşi foloseşte abilităţile de hacker pentru a regla micile şi marile distorsiuni ce populează societatea.
  Creierul său e hiperactiv în comparaţie cu emotivitatea sa ce se pierde în mii de complicaţii, lăsându-l confuz şi neajutorat.
  E multă compasiune în el, dar şi multă furie către o societate controlată de bani prin mecanismul său ce striveşte omul.

  IMDB : 9,4

  Info episoade (apariție orientativă) Sezonul 01 :
  Ep.10; Data apariției : 29.08.2015  Dominion (2014) Serial TV – Sezonul 02
  Posted: 22 Aug 2015 10:54 PM PDT
  This image has no alt text

  Dominion este un serial american de acţiune supranaturală, creat de Vaun Wilmott, care are la bază lungmetrajul Legion, din 2010, semnat de Peter Shink şi Scott Stewart. Acţiunea îl urmăreşte pe Alex Lannen (interpretat de Christopher Egan), un tânăr soldat rebel care realizează că are improbabilele calităţi ale unui salvator al umanităţii.

  Rating:
  IM-15 INTERZIS MINORILOR SUB 15 ANI

  IMDB : 6,8

  Info episoade (apariție orientativă) Sezonul 02 :
  Ep.08; Data apariției : 29.08.2015  Traffic (2000) – filme online
  Posted: 23 Aug 2015 01:55 AM PDT
  This image has no alt text  4 premii şi o nominalizare Oscar, 2 premii şi 3 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare Berlin.

  “Trafic” evocă lumea plină de riscuri a traficului de droguri, prin prisma unor povestiri independente, unele având un ton personal, altele fiind pline de întâmplări periculoase.
  Poliţistul mexican Javier Rodriguez (BENICIO DEL TORO) lucrează în zona frontierei, alături de prietenul său, politistul Manolo Sanchez (JACOB VARGAS), sub comanda generalului Salazar (Tomas Milian), conducătorul luptei împotriva drogurilor din Mexic. Confruntat cu tentaţia banilor şi a puterii, Javier rezistă, dar se va găsi într-o poziţie dificilă, el şi Manolo fiind prinşi într-o plasă a corupţiei care va duce la o situaţie nefericită.
  În S.U.A., judecătorul Robert Wakefield (MICHAEL DOUGLAS) este numit de către preşedinte şeful departamentului care se ocupa de lupta împotriva drogurilor. Wakefield adună informaţii pregătindu-se pentru a conduce această luptă şi încearcă să încheie un parteneriat cu Mexicul. Dar între timp, Wakefield şi soţia sa trebuie să se confrunte cu o problemă mult mai dificilă, chiar fiica lor ajungând să fie dependentă de droguri.
  În San Diego, agenţii DEA care lucrau sub acoperire, Montel Gordon (DON CHEADLE) şi Ray Castro (LUIS GUZMAN) arestează un insignificant traficant intermediar, Eduardo Ruiz (Miguel Ferrer), dar care deţine informaţii despre bogatul şi influentul traficant Carlos Ayala (Steven Bauer). Pentru a scăpa de închisoare, Ruiz acceptă să depună mărturie împotriva lui Carlos Ayala. Ayala este arestat, iar acest fapt îi provoacă un şoc cumplit soţiei sale, Helena (CATHERINE ZETA-JONES) care rămâne singură cu fiul lor şi este şi însărcinată. Helena şi fiul ei sunt ameninţati de asociaţii soţului şi urmăriţi de DEA. Cerându-i ajutorul avocatului soţului ei, Arnie Metzger (DENNIS QUAID), Helena încearcă să-l scoată pe Carlos din închisoare şi să îşi protejeze copiii, chiar dacă asta înseamnă să continue singură afacerile soţului ei.

  IMDB : 7,7  Anthony Zimmer (2005) – filme online
  Posted: 23 Aug 2015 05:09 AM PDT
  This image has no alt text

  În Paris, atât poliţia cât şi mafia rusească sunt pe urmele unui hoţ inteligent, Anthony Zimmer. Nimeni nu ştie însă că acesta are o față şi o voce nouă, în urma unei complicate operaţii estetice. Singura posibilitate de a da de urma lui Zimmer este urmărirea iubitei acestuia, frumoasă Chiara.

  IMDB : 6,5  Ostrov – Insula (2006) – filme online
  Posted: 23 Aug 2015 01:16 AM PDT
  This image has no alt text

  O nominalizare Sundance.

  1942. În timpul războiului, marinarul Anatoli şi căpitanul său, Tihon, sunt surprinşi în cursul nopţii de soldaţi nemţi în timp ce încarcă nişte cărbune. Pentru a-i cruţa viaţa, naziştii îi cer lui Anatoli să-l împuşte pe Tihon. Acesta se agaţă disperat de viaţă şi îşi împuşcă colegul care cade în apă. Vaporul pe care se află este aruncat în aer de nemţi, dar a doua zi Anatoli este găsit şi salvat de călugării de la mănăstirea din apropiere. După 34 de ani, îl găsim pe Anatoli la mănăstire unde se face util servind drept fochist. Este urmărit în continuare de trădarea şi crima săvârşită în tinereţe pentru care se căieşte rugându-se necontenit în singurătatea ostrovului său.

  IMDB : 8,0  The Tree of Life – Pomul vieţii (2011) – filme online
  Posted: 22 Aug 2015 10:42 PM PDT
  This image has no alt text

  3 nominalizări Oscar, un premiu Cannes.

  Urmărim evoluţia unui băiat de 11 ani din Midwest, Jack, unul din cei trei fraţi. La început totul pare minunat. El vede ceea ce mama lui face cu ochii sufletului. Ea reprezintă calea iubirii şi a milei, în timp ce tatăl încearcă să-şi înveţe fiul calea lumii, de a se pune pe sine pe primul loc. Fiecare părinte îşi susţine credinţele, şi Jack trebuie să împace cererile fiecăruia. Filmul se întunecă în timp ce el are primele licăriri de boală, suferinţă şi moarte. Lumea, odată un lucru al gloriei, devine un labirint.
  Din această poveste reiese că Jack cel adult, un suflet pierdut într-o lume modernă, căutând să descopere printre scenele în schimbare ale timpului ceea ce rămâne neschimbat: eternul plan din care facem parte. Când vede că toate acestea au intrat în construirea lumii noastre, fiecare lucru apare ca un miracol – valoros, incomparabil. Jack, cu noua înţelegere, este capabil să-şi ierte tatăl şi să facă primii paşi pe cărarea vieţii.
  Povestea se încheie în speranţă, conştientizând frumuseţea şi bucuria din toate lucrurile, în fiecare zi, şi mai presus de toate, în familie – prima noastră şcoală – singurul loc în care majoritatea dintre noi învaţă adevărul despre lume şi despre noi înşine, sau descoperă unica lecţie importantă a vieţii, aceea a dragostei necondiţionate.

  IMDB : 6,7  The Libertine – Libertinul (2004) – filme online
  Posted: 22 Aug 2015 10:36 PM PDT
  This image has no alt text

  NU A PUTUT REZISTA TENTAŢIEI.

  “Cel mai sălbatic şi mai ciudat bătrân în viaţă.” – John Wilmot, cel de-al 2-lea conte de Rochester, descriindu-se pe sine.

  Un antidot la adaptările de epocă dupa Jane Austen, THE LIBERTINE prezintă laturile ascunse ale aristocraţiei britanice din secolele trecute.
  Scenariul este o adaptare după piesa de teatru a lui Stephen Jeffreys, iar povestea ne prezintă incredibila decadenţă a Contelui de Rochester (Johnny Depp). Un hedonist care-l face pe Oscar Wilde sa pară cuminte, Contele a petrecut nopţi şi zile în paturi, bordeluri şi baruri, trezindu-se din beţie pentru a-şi găsi drumul spre următorul bordel.
  Cu toate astea, acest dezastru uman avea o înclinaţie spre poezie şi şi-a transformat escapadele în cuvinte iuţi şi acide care condimentează acest film deocheat.
  În regia de debut a lui Laurence Dunmore, acest film istoric începe în 1678, când Contele vine la Londra la rugămintea regelui Charles II (John Malkovich, care a jucat şi în piesa de teatru, la teatrul Steppenwolf din Chicago). Aici cunoaşte o prostituată cu aspiraţii de actriţă, pe nume Elizabeth Barry (Samantha Morton), pe care o ia sub ocrotirea sa, transformând-o într-o starletă cunoscută şi o amantă desăvârşită.

  Rating:
  IM-18 INTERZIS MINORILOR SUB 18 ANI

  IMDB : 6,4  Biutiful (2010) – filme online
  Posted: 22 Aug 2015 10:26 PM PDT
  This image has no alt text

  2 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare Cannes.

  Uxbal locuieşte în sărăcăciosul cartier Santa Coloma din Barcelona şi este implicat într-o serie de afaceri ilegale pentru a putea asigura celor doi copii ai săi un trai decent. Soţia lui, Marambra, suferă de dedublare a personalităţii, prin urmare este irascibilă şi labilă emoţional, are o aventură cu fratele lui Uxbal şi este o mamă jalnică, motiv pentru care custodia celor doi copii a fost acordată soţului.
  Având capacitatea de a comunica cu spiritele decedaţilor, Uxbal este adeseori plătit de rudele îndurerate pentru a uşura trecerea celor morţi spre lumea de dincolo, însă principala sursă de venit a bărbatului o reprezintă introducerea ilegală în Spania a unor chinezi, care muncesc în condiţii grele într-un atelier şi produc obiecte de contrabandă, care sunt vândute ulterior pe piaţa neagră de către imigranţi senegalezi.
  Atunci când senegalezii sunt ameninţaţi cu deportarea, 24 de muncitori chinezi sunt victimele unui accident tragic pentru care se simte responsabil; totodată, medicii îi comunică o veste groaznică, iar Uxbal trebuie să găsească o modalitate de a se împăca cu soarta.

  IMDB : 7,5

  Pride and Prejudice – Mândrie şi prejudecată (1995) – Miniserie TV
  Posted: 22 Aug 2015 10:21 PM PDT
  This image has no alt text

  Un premiu şi o nominalizare BAFTA.

  Ecranizarea romanului omonim al scriitoarei Jane Austin, pe tema prejudecaţilor sociale ale secolului al XIX-lea şi a mândriei care îi ţine pe îndrăgostiţi departe unul de celălalt.

  Pride and Prejudice este un mini-serial britanic de televiziune, de şase episoade (de 55 minute fiecare), fiind o adaptare a romanului omonim al scriitoarei Jane Austin.
  Amplasat în Anglia începutului secolului al XIX-lea, Pride and Prejudice urmăreşte evoluţia familiei Domnului Bennet, în cadrul căreia sunt găsite nu mai puţin de cinci fete din care cel puţin una trebuie să se mărite bine pentru a putea scăpa de ameninţarea sărăciei. Cu personaje bine conturate, filmul evocă ceva din complexă societate engleză, insistându-se în special asupra păturii de mijloc din mediul rural.
  Însă dincolo de analiza, ironică pe alocuri, a societăţii englezeşti, filmul se concentrează asupra câtorva personaje, aducând în prim plan dificultăţile pe care trebuie să le treacă acestea pentru ca relaţiile lor să îşi poată găsi fericita împlinire. Prejudecăţile unor personaje dintr-o categorie socială superioară, alături de mândria, inocentă totuşi, a altora face ca filmul să reprezinte una din cele mai agreabile şi sofisticate experienţe pe care le poate oferi televiziunea.

  IMDB : 9,1  Pride & Prejudice – Mândrie și prejudecată (2005) – filme online
  Posted: 22 Aug 2015 05:05 PM PDT
  This image has no alt text

  Câştigător BAFTA 2006
  Premiul Carl Foreman pentru debut în regie – Joe Wright

  Nominalizări Globul de Aur 2006
  Cel mai bun film – muzical sau comedie
  Cea mai bună actriţă într-un muzical sau comedie – Keira Knightley

  4 Nominalizări la Oscar® 2006:
  Cea mai bună actriţă în rol principal – Keira Knightley
  Scenografie, Costume, Coloană sonoră

  Lumea glorioasă a lui Jane Austen este readusă pe marele ecran, cu tot romantismul, spiritul şi forţa emoţională specifică, în Pride & Prejudice (Mândrie şi prejudecată).

  Păstrând locaţia şi perioada mult îndrăgitului roman şi filmată în intregime în locaţii din Marea Britanie, aceasta este prima versiune pentru cinema a filmului în 65 de ani.

  Povestea clasică cu dragoste şi neînţelegeri este plasată în Anglia sfârşitului secolului 18. Cele cinci surori Bennet – Elizabeth, sau Lizzie (Keira Knightley), Jane (Rosamund Pike), Lydia (Jena Malone), Mary (Talulah Riley) şi Kitty (Carey Mulligan) – au fost crescute sub strictă îngrijire a mamei lor (Brenda Blethyn) care se concentrează doar asupra găsirii unor soţi fiicelor ei care să le asigure din punct de vedere financiar o stabilitate. Însă, inteligenţa şi curajoasa Elizabeth se străduieşte să-şi trăiască viaţă într-o perspectivă mai largă, încurajată fiind de tatăl bolnav (Donald Sutherland).

  Când bogatul celibatar Dl. Bingley (Simon Woods) îşi stabileşte reşedinţa într-un conac din apropiere, familia Bennet începe să abuzeze de acesta. În cercul de prieteni ai bărbatului veniţi din Londra şi fluxul de tineri ofiţeri militari veniţi în zonă, cu siguranţă vor exista pretendenţi pentru surorile Bennet. Cea mai mare dintre surori, Jane, senină şi frumoasă, pare să-i fi cucerit inima domnului Bingley. Lizzie face cunoştinţă cu Dl. Darcy (Matthew Macfadyen), un bărbat arătos dar şi – aşa cum pare a fi – snob, şi astfel începe o bătălie a sexelor.

  Întâlnirile lor devin frecvente şi însufleţite, dar departe de a fi încurajatoare. Lizzie simte însă că nu poate accepta cererea în căsătorie a unui verişor îndepărtat, Dl. Collins (Tom Hollander), şi – susţinută de tatăl ei – îşi şochează mama şi pe Dl. Collins refuzând cererea acestuia. Cand Dl. Bingley pleacă pe neaşteptate la Londra, devastând lumea lui Jane, Lizzie îl învinovăţeşte pe Dl. Darcy pentru suferinţa acesteia. Dar, criza prin care trece sora mai mică Lydia îi deschide ochii lui Lizzie asupra adevăratei naturi a relaţiei ei cu Dl. Darcy.

  Multitudinea de sentimente ce decurg din toate acestea nu lasă pe nimeni neschimbat şi inspiră familia Bennet şi pe toţi ceilalţi să-şi reafirme concepţiile despre ce contează mai mult în viaţă.

  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Lun Aug 24, 2015 6:43 am

  Programat la:
  AXN WHITE: Luni (24 August) 18:05
  Marţi (25 August) 0:05
  Marţi (25 August) 4:00
  Marţi (25 August) 18:05
  Miercuri (26 August) 0:15
  Miercuri (26 August) 4:10
  Miercuri (26 August) 18:35
  Joi (27 August) 0:20
  Joi (27 August) 18:00
  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Lun Aug 24, 2015 7:02 am

  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Lun Aug 24, 2015 7:05 am

  Pride & Prejudice 2005 (Mândrie şi prejudecată), film online DVDRip, subtitrat în Română

  Spre sfârşitul secolului al 18-lea, familia Bennet, formată din Dl. şi Dna. Bennet (Donald Sutherland şi Brenda Blethyn) împreună cu cele cinci fiice ale lor – Jane (Rosamund Pike), Elizabeth (Keira Knightley), Mary (Talulah Riley), Kitty şi Lydia (Jena Malone) -, face parte dintr-o mică nobilime din Longbourn, Anglia. Cum Longbourn este pe cale de-a fi moştenit de vărul lui d-lui. Bennet, Dl. Collins (Tom Hollander), Dna. Bennet doreşte să-şi mărite neapărat fetele înainte ca tatăl lor să moară. Bogatul burlac Charles Bingley (Simon Woods) s-a mutat recent în Netherfield, o proprietate imensă din vecinătate. El este prezentat localnicilor la un bal împreună cu sora lui arogantă, Caroline (Kelly Reilly), şi un prieten de-al său mai rece, Dl. Darcy (Matthew Macfadyen), care „deţine jumătate din Derbyshire”.

  Bingley este fermecat de frumoasa şi gingaşa Jane, în timp ce Elizabeth prinde o antipatie imediată faţă de Darcy după ce acesta i-a respins tentativele de-a face conversaţie cu ei şi l-a auzit când o insulta. Când Jane se îmbolnăveşte după o vizită la Netherfield, Elizabeth se duce să stea cu ea şi are mai multe conflicte verbale cu Caroline şi Darcy. Mai târziu, familia Bennet este vizitată de Dl. Collins, un cleric pompos care nu vorbeşte despre nimic altceva decât despre patronesa lui, Lady Catherine de Bourgh (Judi Dench).

  Între timp, chipeşul şi fermecătorul Locotenent Wickham (Rupert Friend) atrage atenţia fetelor, în special pe a lui Elizabeth căreia îi câştigă simpatia după ce îi povesteşte că acesta l-a înşelat cu moştenirea sa. Pe când se afla la un bal, Elizabeth, surprinsă de apariţia bruscă şi solicitarea lui Darcy, acceptă să danseze cu el, dar îi jură celei mai bune prietene a ei, Charlotte Lucas (Claudie Blakley), că o să-l deteste pe vecie. În timpul dansului, ea îi aruncă mai multe ironii şi atacuri, însă Darcy nu se lasă impresionat şi îi răspunde cu aceeaşi monedă.
  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Lun Aug 24, 2015 2:37 pm

  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Mar Aug 25, 2015 2:58 pm

  Mie cel mai mult imi place ecranizarea din 1980.
  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Mar Aug 25, 2015 3:04 pm

  Home / Filme online / Mandrie si prejudecata online cu subtitrare – Pride and Prejudice (1980) online subtitrat  Mandrie şi prejudecata (1980) online subtitrat.[5 ep.]
  Pride and Prejudice online cu subtitrare.
  Mandrie si prejudecata serie completa.
  Pride and Prejudice (1980) toate partile.
  Bazat pe faimosul roman al lui Jane Austen, publicat in 1813, povestea clasica despre valori si dragoste care aduce în discuţie condiţia femeii într-o societate masculină prin excelenţă, căsătoria de convenienţă şi incapacitatea de a trece graniţele unor clase sociale prestabilite prin naştere, se desfasoara in Anglia secolului 18.
  Cele cinci surori Bennet – incluzand-o pe ambitioasa Elizabeth ( Elizabeth Garvie) – au fost crescute de mama lor (Priscilla Morgan) cu un singur scop in viata: gasirea unui sot cu o situatie financiara stabila. Cand un burlac bogat se muta in casa din apropierea lor, surorile Bennet incep sa se agite in fata oportunitatii.
  Bineinteles ca vor gasi destui pretendenti in cercul de prieteni sofisticati ai domnului Bingley (Osmund Bullock). Dar atunci cand Elizabeth il intalneste pe chipesul si snobul Domn Darcy ( David Rintoul), batalia sexelor incepe.
  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Mier Aug 26, 2015 10:49 pm

  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Joi Aug 27, 2015 5:10 am

  Ecranizare anul 1940
  Un premiu Oscar.

  Acţiunea, mai mult dickensiană decât austiană, e plasată în Anglia conservatoare a începutului de secol XIX. Domnul şi doamna Bennet sunt nişte burghezi fără o situaţie financiară solidă, cu cinci fete de măritat, Elizabeth, Lydia, Jane, Mary şi Kitty. Din familie mai face parte şi un văr, dl Collins, care ar face orice să pună mâna pe casa dlui Bennet. Când doi burlaci, înstăriţi şi chipeşi, dl Darcy şi dl Bingley, îşi fac apariţia în orăşel, inimile fetelor încep să bată mai repede. La o serată dansantă, arogantul Darcy nu pare prea încântat de prezenţa feminină autohtonă, dar este uimit de refuzul Elizabethei de a-i acorda un dans, ca, finalmente, tot cu ea să se căsătorească. Spre mulţumirea părinţilor, alte două fiice reuşesc să-şi găsească soţi: Lydia, un ofiţer cu reputaţie îndoielnică, Wickham, care-o şi compromite iscând un scandal în oraş, iar Jane, pe Bingley, de care este îndrăgostită…
  avatar
  dojin7777

  Mesaje : 2220
  Data de înscriere : 31/07/2014

  mandrie si prejudecata

  Mesaj  dojin7777 la data de Sam Aug 29, 2015 12:26 am

  dojin7777 a scris:Ecranizare anul 1940
  Un premiu Oscar.

  Acţiunea, mai mult dickensiană decât austiană, e plasată în Anglia conservatoare a începutului de secol XIX. Domnul şi doamna Bennet sunt nişte burghezi fără o situaţie financiară solidă, cu cinci fete de măritat, Elizabeth, Lydia, Jane, Mary şi Kitty. Din familie mai face parte şi un văr, dl Collins, care ar face orice să pună mâna pe casa dlui Bennet. Când doi burlaci, înstăriţi şi chipeşi, dl Darcy şi dl Bingley, îşi fac apariţia în orăşel, inimile fetelor încep să bată mai repede. La o serată dansantă, arogantul Darcy nu pare prea încântat de prezenţa feminină autohtonă, dar este uimit de refuzul Elizabethei de a-i acorda un dans, ca, finalmente, tot cu ea să se căsătorească. Spre mulţumirea părinţilor, alte două fiice reuşesc să-şi găsească soţi: Lydia, un ofiţer cu reputaţie îndoielnică, Wickham, care-o şi compromite iscând un scandal în oraş, iar Jane, pe Bingley, de care este îndrăgostită…
  Consider ca ELIZABETH arata ca vampa filmelor din 1940,nicidecum ca surorile sale de la anul 1800.

  Continut sponsorizat

  Re: MANDRIE SI PREJUDECATA

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Mier Mai 23, 2018 1:03 pm